használati kezelési utmutato szivacsokhoz - https://www.szivacsmester.hu

Tartalomhoz ugrás
HAGYOMÁNYOS, MEMÓRIA, HETEROGÉN HABSZIVACSOK  ÉS HIDEGHABOK
JELLEMZŐK TULAJDONSÁGOK                 
KÉT FŐ CSOPORTBA SOROLJUK A POLIURETHÁN HABSZIVACSOKAT:
1, AZ ÚGYNEVEZETT ORTOPEDIKUS, HAGYOMÁNYOS HABSZIVACSOK. MELYEK A BÚTOR ÉS MATRACGYÁRTÁS MODERN ALAPANYAGAI. TÖBB FÉLE SŰRŰSÉG ÉS KEMÉNYSÉG VÁLASZTHATÓ.

2, A XXI.SZÁZAD HABSZIVACSAI A HIDEGHABOK (HR HABSZIVACSOK). MINDEN TULAJDONSÁGUKBAN FELÜLMÚLJÁK A HAGYOMÁNYOS SZIVACSOKAT.A MODERN MINŐSÉGI BÚTOR ÉS MATRACGYÁRTÁS LEGKEDVELTEBB ALAPANYAGAI. ÉLETTANILAG KEDVEZŐ TULAJDONSÁGAI MIATT LEGINKÁBB MATRACTESTEK KÉSZÍTÉSÉHEZ HASZNÁLJÁK, HOMOGÉN VAGY SZENDVICSPANEL FORMÁBAN. TÖBB FÉLE SŰRŰSÉG ÉS KEMÉNYSÉG VÁLASZTHATÓ.
 
A HABSZIVACSOK FŐBB TULAJDONSÁGAI:
- ÉLETTANILAG SEMELES - A POLIURETÁN HAB (HABSZIVACS) ÉLETTANILAG SEMLEGES ÉS ELISMERTEN NEM TOXIKUS. AZ EMBERI TESTTEL  ÉRINTKEZVE NEM OLDÓDIK,KOPIK NEM LÉP REAKCIÓBA ÉS NEM OKOZ VEGYI VAGY ÉLETTANI ELVÁLTOZÁST. A SZERKEZETÉBEN JELENLÉVŐ LÉGBUBORÉKOK SOKASÁGA MIATT, NYITOTT CELLASZERKEZETŰ A RAJTA  ÜLŐ VAGY FEKVŐ TEST PÁROLGÁSÁT NEM AKADÁLYOZZA. ELLENÁLLÓ: A POLIURETÁN HABOK TARTÓSAN JÓL VISELIK A SAVAS ÉS LÚGOS KŐZEGET A TARTÓS NEDVESSÉGET, SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁS NEM OKOZ IDŐ ELÖTTI ELÖREGEDÉST, HASZNÁLHATATLANSÁGOT. TISZTITHATÓ: A POLIURETÁN HABOK JÓL TISZTITHATÓK, KÉZZEL VAGY MOSÓGÉPBEN 40 FOKON MOSHATÓK VAGY FERTŐTLENÍTHETŐK. HANGELNYELŐ: A POLIURATÁN HABOK NAGYON JÓ A HANGOBSZORCIÓJUK. EZ A TULAJDONSÁG MÉG TÖBBSZÖRÖSÉRE NÖVELHETŐ HA PIRAMIS VAGY TOJÁS MINTÁK SOKASÁGÁT MARJÁK A FELÜLETBE. (BŐVEBBEN A HANGSZIGETELŐ SZIVACSOK MENÜPONT ALATT). NEM VEZETI A HŐT: A POLIURETÁN HABOK HŐVEZETÉSE AZ EGYIK LEGALACSONYABB, 0,04 W/MK! LEVEGŐ ÉS KÖRNYEZET: AZ ÁLLTALUNK FORGALMAZOTT POLIURETÁN HABOK SZIGORÚAN „CFC” MENTESEK NEHÉZ FÉM VEGYÜLETEK ÉS AZ „AZO” -SZÍNEZÉKEK MELLŐZÉSÉVEL KÉSZÜLNEK. A POLIURETÁN HABOK NEM KORROZÍVAK ÉS NEM TESZIK TÖNKRE A VIZEKET. ÉGÉSÜK ESETÉN A FELSZABADULÓ KRITIKUS ANYAGOK MENNYISÉGE NEM TÖBB MINT  A SZERVES ANYAGOK ÉGÉSEKOR. GYÁRTÁS: A POLIURETÁN HABOK HABOSÍTÁSI TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLNEK. AZ ALAPANYAGOKAT (TDI, POLIOL, KATALIZÁTOROK, STABILIZÁTOROK, SZINEZÉK) A KEVERŐFEJBE PUMPÁLJÁK AHOL AZOK ÖSSZEKEVEREDNEK ÉS ELINDUL A POLIURETÁN KÉPZŐDÉS REAKCIÓJA. A KEVERŐFEJ AZ ELEGYET  EGY MEGFELELŐEN KIKÉPZETT FOLYAMATOSAN ELŐREHALADÓ KONVEJORRA ENGEDI AHOL BEINDUL A HABOSODÁS. A HABOSODÁS A SZALAG VÉGÉRE ÉRVE ELÉRI A VÉGSŐ  EGY MÉTERES MAGASSÁGOT. A MÁR KÉSZ TÖMBÖT MÉG 12 ÓRÁIG PIHENTETNI KELL , EZ ALATT JÁTSZÓDNAK LE AZ UTÓREAKCIÓK ÉS ALAKULNAK KI A VÉGLEGES HABTULAJDONSÁGOK. MINŐSÉG: AZ EGÉSZ GYÁRTÁSI FOLYAMAT ZÁRT, SZENNYEZŐDÉSMENTES  KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNIK. A FOLYAMATOS MINŐSÉGRŐL SZÁMÍTÓGÉPES TECHNOLÓGIA GONDOSKODIK. A GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIA TÖBB MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZER TANUSÍTVÁNYÁT ELNYERTE.
tanúsítvány
MŰSZAKI LEÍRÁS                
A fejlett számítógép vezérelt ipari gyártás során, a habszivacsok sűrűsége és keménysége,  külön-külön is meghatározható. Az alábbi táblázatban megtekinthető, a különböző típusok sűrűsége és keménysége hogyan alakul. A habszivacsok minőségét a sűrűségük határozza meg. Minél nagyobb a kg/m3 szám, annál jobb a minőség. A nagy sűrűség, nem jelent nagy keménységet is! Létezik nagy sűrűségű puha szivacs is, pl. a GRAFIT30 vagy a memória habszivacs. A hideghabok a XXI.század habszivacsai. Minden tulajdonságuk jobb, mint a hagyományos habszivacsoknak.
szivacs
név
ke
mény
ség
Kpa
ség
kg/m3
szivacs
típus
ér
ke
lés
grafit 30
3,0
35
hideghab
7
white 35
3,6
35
hideghab
7
basic 38
3,8
25
habsz.
4
elastic 38
3,8
30
habsz.
5
ZDO 43
4,3
35
habsz.
7
awokado
4,4
37
hideghab
8
KSA 50
5,0
32
habsz.
6
BLO 50
5,0
40
habsz.
9
KSA 60
6,0
40
habsz.
9
ORG 78
7,8
50
habsz.
10
PO 60
8,0
60
heterogén

V 50
1,8
50
memória
10
HASZNÁLATI, KEZELÉSI ÚTMUTATÓ               
SZIVACSOK, SZIVACSMATRACOK, SZIVACSBÓL KÉSZÜLT PÁRNÁK KEZELÉSE KARBANTARTÁSA:
- A SZIVACSOK, SZIVACSPÁRNÁK ÉS MATRACOK ÉLETTARTAMA MEGNÖVELHETŐ HA RENDSZERESEN FORGATJUK ŐKET. ÉVENTE 2 - 3 ALKALOMMAL AJÁNLOTT A MATRACOKAT , SZIVACSOKAT, SZIVACSPÁRNÁKAT ALACSONY FORDULATSZÁMÚ PORSZÍVÓVAL KIPORSZÍVÓZNI. SZIVACSOKAT ÁGYRÁCSON VAGY FARUGÓS RÁCSON KELL HASZNÁLNI.  A SZIVACSOKAT HUZAT NÉLKÜL HASZNÁLNI TILOS! A HUZAT NÉLKÜLI HASZNÁLAT A SZIVACSOK FELÜLETÉT FELSÉRTHETI ! - HA ZÁRT ÁGYDOBOZBAN HASZNÁLJUK HAVONTA ÉLÉRE ÁLLÍTÁSSAL SZELLŐZTESSÜK KI  A SZIVACSOKAT, MATRACOKAT EZZEL GÁTOLJUK  MEG A PENÉSZEDÉST. - KÉZZEL VAGY MOSÓGÉPBEN  40  FOKON  MOSHATÓAK. - SZÁRÍTÁS SZABAD LEVEGŐN. NE CENTRIFUGÁZZUK NE VASALJUK. FERTŐTLENÍTHETŐEK. SAVAS, LÚGOS, MARÓ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZEREK KÁRT OKOZHATNAK A HABSZIVACSOKBAN. - A HABSZIVACSOK HŐRE LÁGYULNAK, 96 CELSIUS FOK FELETT, VAGY NYILT LÁNG HATÁSÁRA MEGGYULLADHATNAK!  SUGÁRZÓ HŐNEK, VAGY NYILT LÁNGNAK NE TEGYÜK KI. EZÉRT HASZNÁLATUK KÖZBEN KERÜLJÜK A DOHÁNYZÁST VAGY A NYÍLT LÁNG HASZNÁLATÁT! A HUZAT NÉLKÜL HASZNÁLT HABSZIVACSOK, SZIVACSTERMÉKEK NAP HATÁSÁRA OXIDÁLÓDNAK SÁRGULNAK. EZ MÁR NÉHÁNY ÓRA UTÁN IS ÉSZREVEHETŐ.  A HABSZIVACSOK ÜLÉSRE ÉS FEKVÉSRE ALKALMASAK, RAJTUK ÁLLNI, UGRÁLNI NEM SZABAD. KERTI VAGY SZABADTÉRI HASZNÁLATKOR ÜGYELNI KELL A NAPTÓLI VÉDELEMRE! - HASZNÁLATUK SORÁN NEM KOPNAK, NEM OLDÓDIK KI BELŐLÜK SEMMILYEN ANYAG, AZ EMBERI TESTTEL SEMMILYEN REAKCIÓBA NEM LÉPNEK. MINŐSÉGÜK EGYENES ARÁNYBAN VAN A SŰRŰSÉGÜKKEL. A DRÁGÁBB, SŰRŰBB TIPUSOK TARTÓSABBAK, FORMÁJUKAT HOSSZABB IDEIG ŐRZIK MEG. A HABSZIVACSOKAT TÁROLNI CSAK SZABADON, FELTEKERÉS ÉS PRÉSELÉS NÉLKÜL SZABAD! A HOSSZÚ IDEIG (TÖBB HÉTIG) TARTÓ FELTEKERÉS, MARADANDÓ ALAKVÁLTOZÁST ÉS GYŰRŐDÉSEKET OKOZHATNAK A HABSZIVACSOKBAN! A FENTIEKTŐL ELTÉRŐ MÓDON HASZNÁLT SZIVACSOK, SZIVACSMATRACOK GARANCIÁLIS IDŐN BELÜLI DEFORMÁLÓDÁSÁÉRT A GYÁRTÓ NEM VONHATÓ FELELŐSSÉGRE! A HABSZIVACSOK,HIDEGHABOK KÜLÖNBÖZŐ SŰRÜSÉGBEN KÉSZÜLNEK.  A SŰRÜSÉGHEZ MÁS-MÁS TERHELHETŐSÉG TARTOZIK. A HABSZIVACSOK   TERHELHETŐSÉGÉT A GYÁRTÓ LENTIEKBEN HATÁROZZA MEG.     
szivacs
név
ke
mény
ség
Kpa
terhelhető
kg-ig
szivacs
típus
grafit 30
3,0
100
hideghab
white 35
3,6
100
hideghab
basic 38
3,8
80
habsz.
elastic 38
3,8
90
habsz.
ZDO 43
4,3
100
habsz.
awokado
4,4
120
hideghab
KSA 50
5,0
100
habsz.
BLO 50
5,0
120
habsz.
KSA 60
6,0
120
habsz.
ORG 78
7,8
150
habsz.
PO 60
8,0
150
heterogén
V 50
1,8
120
memória
Vissza a tartalomhoz