AKUSZTIKA - https://www.szivacsmester.hu

MINDEN ami HABSZIVACS...
Tartalomhoz ugrás
i
i
i
TOJÁSTARTÓ mintás akusztikai tábla
Az akusztikai habszivacs táblákat, használják hangstúdiók, zeneszobák, próbatermek, irodák akusztikájának javítására, a zaj szmog és a visszhangosság megszüntetésére. A hullámokban terjedő hangokat csapdába ejti, nem engedi a felületről visszapattanni. Helységek belső falaira ragasztva megakadályozza a szobában keletkező hangok kijutását, javítja az akusztikát. Belülről történő utólagos hangszigetelésre ideális.
Anyaga: K-2546 PU. hab (grafit)
vagy N-2528 PU. hab (szürke)
Táblaméret: 90x200 cm.( 1.8 m2 )
vastag
standard
égésgátolt
2 cm.
4.900 Ft
6.900 Ft
3 cm.
7.900 Ft
10.900 Ft
5 cm.
10.990 Ft
15.900 Ft
7 cm.
15.990 FT22.900 Ft
A különböző, nem lakás rendeltetésű épületekben, a hatóságok tűzvédelmi előírások betartását követelik meg. A TOJÁSTARTÓ mintás. profilozott habszivacstáblákat, megrendelheted, tűzgátolt változatban is, melyek megfelelnek a BS-5852 tűzbiztonsági szabványnak. (égésgátolt) Az épületeken belüli felhasználás elött, mindenki tájékozódjon az oda vonatkozó tűzvédelmi előírásokról! A tűzgátolt változat, TG-3037 (fehér) típusú PU. habból készül.
a
a
a
HETEROGÉN (préselt) hang és hőszigetelő tábla
Sűrűség: 60 kg/m3
Szín: TARKA
A heterogén (apríték) habszivacsok nagy térfogatsűrűségük és rugalmasságuk miatt nagyon jó hang és hő szigetelők. Utólagos hangszigetelésre ideális. A helységek belső falára, mennyezetére ragasztva vagy gipszkarton falak belsejébe illesztve, csökkenti a kívülről érkező zajterhelést. Alkalmazzák még pl. lakóautók, gépjárművek, géptermek, hajók motortereinek hangszigetelésére is. Alkalmazása nem kíván szakértelmet, házilag is kivitelezhető. Felragasztás után, gipszkartonnal eltakarható vagy hálózható és glettelhető.
vastag
tábla méret
ár / tábla
2 cm.
90x200 cm
6.390 Ft
3 cm.
90x200 cm
9.590 Ft
5 cm.
90x200 cm
15.990 Ft
7 cm.
90x200 cm22.490 Ft
i
JELLEMZŐK TULAJDONSÁGOK                 
PROFILOZOTT (tojástartó mintás) habszivacsok :

Már nagyon régen rájöttek arra, hogy különböző térbeli alakzatok a hang útjába kerülve más-más módon viselkednek, egyesek megtükrözik míg mások elnyelik a hanghullámokat.
Ezt a fizikai tulajdonságot használják fel amikor, akusztika javításra és hangszigetelésre alkalmas szivacsokat gyártanak. Bizonyítottan a legtöbb hangot elnyelő mintázat a tojás formák sokasága.
A hangszigetelő profilozott szivacstábláknál, egyszerre teljesül a  összes fontos tulajdonság, amit minden más hangszigetelő rendszer, több rétegben tud csak megoldani.
1- RUGALMAS
2- PORÓZUS
3- HANGELNYELŐ MINTÁZAT

Irodák, ügyfélvárók, közösségi terek háttérzaja nagymértékben csökkenthető, ha profilozott szivacsokat ragasztunk a helyiség különböző falfelületeire, menyezetére. Egyterű irodák munkahelyeit elválasztó paravánjaira is célszerű ragasztani. Ezekben  az  esetekbenben hangcsapdaként működik, a hozzá érkező hanghullámokat elnyeli, ezzel csökkenti a zavaró zajszennyezést irodánkban.
Zeneszobában, moziszobában, próbateremben, hangstúdióban használva, megszünteti a visszhangokat, javítja az akusztikát.

HANGSZIGETELÉS profilozott szivacsokkal :
Lakószobák, géptermek, kompresszor házak, szerver szobák, kazánházak belső falaira ragasztva csökkenti vagy megszünteti a szobából kiáramló zajokat.
Fődém alá ragasztva vagy álmenyezet fölé rakva, megszünteti a födémen áthallatszó zajokat.
Gipszkarton falak belsejébe rakva csökkenti a helyiségek közötti áthallást, elnyeli a zajokat.
Profilozott szivacsokat használják például a belmotoros motorcsónakok motortereinek hangszigetelésére is.

HANGSZIGETELÉS heterogén szivacsokkal:
Közvetlenül a laminált padló alá fektetve, hangszigetelő réteg alakítható ki. Ideális gipszkarton, tégla és beton falak, menyezetek, födémek, utólagos hangszigetelésére. Víz valamint szennyvíz csövek utólagos hangszigetelésére. A HETEROGÉN habszivacs, falra vagy menyezetre közvetlenűl ragasztva jelentőssen csökkenti a helységbe kívülről bejutó zaj mennyiségét.
Heterogén szivaccsal hangszigetelnek a járműiparban is.( motorteret, utasteret, motorháztetőt, ajtókat, alvázt)
Lakókocsikat, mezőgazdasági gépek vezetőfülkéit is ezzel az anyaggal hangszigetelik.

A nem magán célú felhasználás esetén, meg kell ismerni a vonatkozó tűzbiztonsági előírásokat !
A hangszigetelő, AKUSZTIKAI szivacstáblákhoz vásárolhatsz, speciális gyorsan kötő ragasztót is. Ezzel a ragasztóval akár a menyezetre is könnyedén felragaszthatod.  
Be kell kenni a falat, majd rányomni a szivacstáblát. Nagyobb felület ragasztásánál célszerű venni, egy olcsó festékszóró pisztolyt, mert így a ragasztó felhasználás sokkal takarékosabb.
tanúsítvány
Vissza a tartalomhoz