HABSZIVACSOKRÓL - https://www.szivacsmester.hu

Tartalomhoz ugrás
A szivacstáblákat, vagy egyedi habszivacsokat, a rendelésed után vágjuk ki szivacstömbökből.

Az elkészülés, 1 és 15 munkanap között változhat.
szivacs raktár
HAGYOMÁNYOS ORTOPÉDIKUS habszivacsok :

--Habszivacsok minősége:
Minden általunk forgalmazott habszivacs, felhasználható, MATRACOK és KÁRPITOZOTT BÚTOROK készítéséhez. A bútoripar és a matracgyártás modern alapanyagai. A sűrűbb, drágább típusok, tartósabbak, formájukat hosszabb ideig megőrzik. A habszivacsok minőségét a SŰRŰSÉG határozza meg. Nagyobb sűség, egyenlő, jobb minőség! Weblapunkon minden típus paraméterei között, megnézheti a sűrűségüket is.

--Habszivacsok keménysége:
Minden habszivacshoz tartozik egy kétjegyű szám, mely a keménységet mutatja. Az átlagos keménység : 36, 38.
A keménységet mutató érték csak segít a különböző habszivacs típusokat egymáshoz hasonlítani. Mindenkinek más-más a kényelmes, ezért érdemes a különböző habszivacsokat vásárlás elött kipróbálni mintatermünkben. A habszivacsok keménységét másképp érzékeli egy 55 vagy egy 85 kg-os ember.

-- Élettanilag semleges :
A poliuretán hab / habszivacs / élettanilag semleges, és elismerten NEM TOXIKUS . Az emberi testtel érintkezve NEM OLDÓDK, NEM KOPIK, NEM LÉP REAKCIÓBA és NEM OKOZ, VEGYI vagy ÉLETTANI ELVÁLTOZÁST. A szerkezetében jelenlévő légbuborékok sokasága miatt, NYITOTT CELLASZERKEZETŰ, a rajta ülő vagy fekvő test párolgását nem akadályozza. Mivel szintetikus anyag, így az organizmusok nem élnek meg benne, ezért, ANTIBAKTERIÁLIS.

-- Ellenálló :
A  poliuretán habok tartósan jól viselik a SAVAS vagy LÚGOS közeget, a tartós nedvesség , szélsőséges időjárás sem okoz idő előtti elöregedést , használhatatlanságot.

-- Tisztítható :
A poliuretán habok jól tisztíthatók, MOSHATÓK vagy FERTŐTLENÍTHETŐK.

-- Hangelnyelő :
A poliuretán haboknak nagyon jó a hangabszorpciójuk. Ez a tulajdonság még többszörösére növelhető ha piramis vagy tojás minták sokaságát marják a felületbe ./  Bővebben a hangszigetelő szivacsok menüpont alatt. /

-- Nem vezeti a hőt :
A poliuretán habok hővezetése az egyik legalacsonyabb , 0,04 w/mK !

-- Levegő és környezet :
Az álltalunk forgalmazott poliuretán habok szigorúan CFC mentesen , a nehéz fém vegyületek és AZO - színezékek mellőzésével készülnek.
A poliuretán habok nem korrozívak, és nem teszik tönkre a vizeket . Égésük esetén a felszabaduló kritikus anyagok mennyisége nem több mint a szerves anyagok égésekor .

-- Gyártás :
A poliuretán habok habosítási technológiával készülnek.  Az alapanyagokat, / TDI, poliol, katalizátorok, stabilizátorok, színezék / a keverőfejbe pumpálják , ahol azok összekeverednek és elindul a poliuretán képződés reakciója. A keverőfej az elegyet egy megfelelően kiképzett , folyamatosan előrehaladó konvejorra engedi , ahol beindul a habosodás. A habosodás a szalag végére érve eléri a végső egy méteres magasságot. A már kész tömböt még 12 óráig pihentetni kell ,ezalatt játszódnak le az utóreakciók és alakulnak ki a végleges habtulajdonságok.
A habosítási technológia és gyártás elnyerte több minőségbiztosítási rendszer tanusítványát is :
tanúsítványok
szivacs raktár
A szivacstáblákat, vagy egyedi habszivacsokat, a rendelésed után vágjuk ki szivacstömbökből.

Az elkészülés, 1 és 15 munkanap között változhat.
SZUPERRUGALMAS HR HIDEGHABOK:

--Hideghabok minősége:
Minden általunk forgalmazott hideghab, felhasználható, MATRACOK és KÁRPITOZOTT BÚTOROK  elkészítéséhez. A bútoripar és a matracgyártás modern alapanyagai. A sűrűbb, drágább típusok, tartósabbak, formájukat hosszabb ideig megőrzik. A hideghabok  minőségét a SŰRŰSÉG határozza meg. Nagyobb sűség, egyenlő, jobb minőség! Weblapunkon minden típus paraméterei között, megnézheti a sűrűségüket is.

--Hideghabok keménysége:
A hideghabok másképp rugalmasak mint a hagyományos habszivacsok. A rajtuk ülő vagy fekvő test kőrvonalát jobban követik, az úgynevezett PONTRUGALMASSÁGUK jobb mint a habszivacsoké. Ezért az egyforma keménységű habszivacs és hideghab kipróbálásakor, a hideghabot puhábbnak fogjuk érezni. Minden hideghabhoz tartozik egy kétjegyű szám, mely a keménységet mutatja. Az átlagos keménység : 36, 38.
A keménységet mutató érték csak segít a különböző hideghab típusokat egymáshoz hasonlítani. Mindenkinek más-más a kényelmes, ezért érdemes a különböző hideghabokat vásárlás elött kipróbálni mintatermünkben. A hideghabok keménységét másképp érzékeli egy 55 vagy egy 85 kg-os ember.

A hideghabok, másnéven a  Rugalmas habszivacsok, a XXI. század habszivacsai. Minden tulajdonságukban felülmúlják a hagyományos, ortopédikus habszivacsokat. Messzemenően jobban követik a test körvonalait, mint a korábban megszokott matracipari alapanyagok.
/epeda-bonell rugózat, bio anyagok, ortopédikus habszivacsok/

A gyártástechnológiából és a speciális cellaszerkezetből adódóan a hideghabok kiemelkedően rugalmasak és a hagyományosnál nagyobb alátámasztó erővel rendelkeznek, ezáltal a fekvőfelületen a nyomáseloszlás a lehető legoptimálisabb. Ez hosszantartó igénybevétel esetén sem okoz kifáradást. Az anyag sűrűség és keménység eloszlása bármely más anyaggal összehasonlítva a leghomogénebb.

A hideghabokból gyártott matracmagok millió számra tartalmaznak mikroszkopikus csatornákat. Ezek a nagyon vékony csövek illetve csőhálózatok biztosítják a tökéletes ventillációt és a hatékony nedvességelvezetést, ezáltal tovább növelve a matracok komfortját és élettartamát optimálissá téve az alvás mikroklímáját.

A hideghabok az összenyomás során kevesebb energiát nyelnek el, mint a hagyományos habok, koncentrált energiaelnyelő képességgel rendelkeznek, ezáltal biztosítják az optimális nyomáseloszlást, ami javítja a fekvés komfortját és matrac tartósságát. Ez biztosítja a hosszú távú kifáradás mentes pihentető alvást. A hideghabok pontrugalmasságukból adódóan egyesítik a független és oldalirányú támasztást, ezáltal optimálisan egyesítik a támasztóerőt és a lágyságot. A nagyrugalmasság és a megnövelt támasztó hatás miatt a legalkalmasabb anyagok a matracipar számára.

A felhasználó kellemes közérzetét az is biztosítja, hogy nincs besüppedés, ki gödrösödés és a párnázó anyagra visszavezethető hátfájás. A fárasztási és más vizsgálatok is igazolják miszerint a hideghabok intenzív használat esetén is kisebb deformációt szenvednek el, mint a többi matraciparban használt anyag.
A habosítási technológia és gyártás elnyerte több minőségbiztosítási rendszer tanusítványát is :
tanúsítványok
szivacs raktár
A szivacstáblákat, vagy egyedi habszivacsokat, a rendelésed után vágjuk ki szivacstömbökből.

Az elkészülés, 1 és 15 munkanap között változhat.
VISCOLINE MEMÓRIA HABSZIVACS :

A memória habszivacs, az úgynevezett viscoline vagy welpur hab, a ma létező legjobb és legdrágább habszivacs. A NASA kutatómérnökei fejlesztették ki, az űrhajósok testét startoláskor érő hatalmas nyomás elnyelésére.
Legjellemzőbb és legkülönösebb tulajdonságuk a lágyság, puhaság, mellyel a testet lágyan körül öleli , puhán és melegen tartja a benne fekvőt, gyakorlatilag nem fejt ki ellenállást a rá ható nyomatékkal szemben. Különleges tulajdonságai miatt  elsősorban az egészségügyben használt matracok és párnák céljára alkalmas habszivacsok.
A memória habot, matracok készítésekor minden esetben, normál vagy hideghab habszivacs tábla tetejére ragasztják, a felhasználó számára ideális vastagságban. Ez a vastagság testsúlytól és alvási szokásoktól függően 3 - 10 cm. között mozoghat.
Az alsó teherhordó szivacs vastagságának minimum 13-15 cm-t szoktunk ajánlani.

Meglévő ágyak ,matracok fekvőfelületének a javítására is használhatod a memória habokat. Ebben az esetben nem szükséges az alsó hordozó szivacsréteg, mert ezt a szerepet betölti a meglévő ágy vagy ágymatrac.
A habosítási technológia és gyártás elnyerte több minőségbiztosítási rendszer tanusítványát is :
tanúsítványok
szivacs raktár
A szivacstáblákat, vagy egyedi habszivacsokat, a rendelésed után vágjuk ki szivacstömbökből.

Az elkészülés, 1 és 15 munkanap között változhat.
HETEROGÉN APRÍTÉK HABSZIVACS:

Az úgynevezett heterogén (apríték) habszivacsok a normál habszivacsoknál kevésbé rugalmasak, viszont sűrűségük nagyobb, kiválóan alkalmasak, hő és hangszigetelésre, teherhordásra, csomagolásra, de például a tatamik is heterogén szivacsból készülnek.
Fizikai tulajdonsága miatt a heterogén szivacstípus egyben kiválló hőszigetelő, hangszigetelő, páraáteresztő tulajdonságú.
Szivacs aprítékból készülnek, nagy nyomáson, ragasztásos technológiával. Különbőző sűrűségük az alkalmazott préselés erejével alakítható ki. Az átlagos habszivacsoknál akár ötször sűrűbbek is lehetnek.

Az épületek belső falaira ragasztva, akár 5-10 cm hang és hőszigetelő réteg is kialakítható. Ideális gipszkarton tégla és beton falak, menyezetek, födémek, víz valamint szennyvíz csövek utólagos hangszigetelésére is. A HETEROGÉN habszivacs, falra vagy menyezetre közvetlenűl ragasztva jelentősen csökkenti a szerkezeti hangok terjedését.
Heterogén szivaccsal hangszigetelnek a járműiparban is.( motorteret, utasteret, motorháztetőt, ajtókat, alvázt)
Lakókocsikat, mezőgazdasági gépek vezetőfülkéit is ezzel az anyaggal hangszigetelik.

Ez a habszivacs típus magas térfogatsúlyú és kemény. Magas ütéselnyelő képessége miatt használják edzőtermekbe ütő vagy rugó falakhoz, birkózó szőnyegek készítéséhez, nagy súlyok csomagolásához.

Nagy teherhordó képessége miatt, alkalmas nagy teherbírású matracok alapanyagaként is kivállóan funkcionálni. Akár 150 kg-os testsúly esetén is, megfelelő alátámasztást biztosít!
A habosítási technológia és gyártás elnyerte több minőségbiztosítási rendszer tanusítványát is :
tanúsítványok
szivacs raktár
A szivacstáblákat, vagy egyedi habszivacsokat, a rendelésed után vágjuk ki szivacstömbökből.

Az elkészülés, 1 és 15 munkanap között változhat.
KÉSZ MATRACTESTEK:

Kész ragasztott réteges matractestnek nevezzük azokat a termékeket, amelyek több rétegben egymáshoz ragasztott más-más tulajdonságú habszivacs vagy hideghab lapokból épülnek fel. Az alsó rétegnek minden esetben a stabil alátámasztás , a felső rétegnek a kényelem illetve a kedvező élettani hatás elérése a szerepe. Alsó réteg általában egy nagyobb sűrűségű, kemény Ortopédikus habszivacs vagy HR hideghab, a felső komfort réteg egy puhább rugalmas HR. Hideghab vagy memóriahab. A matractest rétegeinek kiválasztásakor figyelembe kell venni az egyén testsúlyát, valamint alvási szokásait. A réteges matractest a ma létező legmodernebb matractípus, mert a rétegek megfelelő megválasztásával és nem a felület bevagdosásával és ezzel együtt, meggyengítésével (ZÓNÁS matracok) éri el a gerincoszlop ideális helyzetben tartását.
A habosítási technológia és gyártás elnyerte több minőségbiztosítási rendszer tanusítványát is :

tanúsítványok
szivacs raktár
A szivacstáblákat, vagy egyedi habszivacsokat, a rendelésed után vágjuk ki szivacstömbökből.

Az elkészülés, 1 és 15 munkanap között változhat.
MŰSZAKI LEÍRÁS :

A poliuretán hab egy innovatív anyag, intenzív kutatások eredményeként, olyan élvonalbeli megoldások előállítására, amelyek megfelelnek az alvás és általában a párnák speciális igényeinek.

A poliuretán hab szintetikus gyantákból készül, amelyek utánozzák a növényi gyantákat, a vizet és a levegőt, amelyet csúcstechnológiájú keverőkbe hoztak.
A habokat úgy tervezték, hogy semleges terméket, hipoallergén terméket kapjanak, a felhasználás alapján különféle minőségekben és súlyokban.

Az így nyert hab ártalmatlan, hipoallergén és romolhatatlan anyag, kiváló rugalmassággal, légáteresztő képességgel és hosszú élettartammal rendelkezik.
A poliuretán hab egyre inkább felváltja a (természetes vagy vegyi) latexből előállított habot.

A poliuretán elvégezhető sajátos feldolgozása ("gomba" formák és hasonlók, több száz lehetőség kínálkozik) személyre szabott ergonómiai támogatást nyújt, ugyanakkor elősegíti a légkeringést.

Ezek a feldolgozások lehetővé teszik a kulcsfontosságú pontok anatómiai támogatását: mindez megnövekedett jólétérzetet jelent, valódi segítséget nyújt a vérkeringéshez, valamint a pihentetőbb és nyugodtabb alvást.
Valójában kevesebb lesz a mikro nyomáspont a testben, ami kevesebb éjszakai mozgást és mélyebb alvást, valóban helyreállító alvást jelent.

Olyan termékekből származik, amelyek lélegzők, higiénikusak, hipoallergének, rugalmasak, modulárisan, differenciált zónákkal rendelkeznek, méretükben stabilak / tartósak, könnyűek, kevés karbantartást igényelnek, és nem utolsósorban környezetbarátak. A poliuretán habok intelligens alternatívája a piac többi elavultabb habjának.

Penészgátló és baktériumellenes
Az ezekre a nyílt mikrocella anyagokra jellemző penészgátló és antibakteriális tulajdonságokat, amelyek ideális anyaggá teszik a rendszeres karbantartáshoz, megbízható tesztek garantálják.

Hypoallergén
Hipoallergén összetételű poliuretán gyanták természetesen mentesek allergénektől; ráadásul ezek a habok környezetbarátak (a környezet tiszteletben tartásával készülnek) és újrahasznosíthatók.

Természetes légáteresztő képesség
Ennek az innovatív habnak a nyílt cellás szerkezete biztosítja a magas légáteresztést és jelentősen hozzájárul az alvás kényelméhez.

Ennek a nyílt cellás szerkezetnek megvan a maga sajátos és fontos technikai jellemzője: nem továbbítja a nedvességet a matrac alja felé, mint más tejszerű gyantákból előállított habok esetén, hanem közvetlenül a felszín alatt tartja.

Ez a tulajdonság megkönnyíti a matrac karbantartását, mert elegendő a testet tartó oldal szellőztetése, és nem az, amely a kerettel érintkezik: más szavakkal, a hab matracnak nincs szüksége heti nehéz átfordításra, mert minden felszívódó nedvesség ne kerüljön a matrac aljára.

Független geometria
A poliuretán hab matracok differenciált formázásra alkalmasak (ez nem lehetséges más tömbökbe öntött habok esetén), amelyet a felületi ékek speciális geometriája jellemez, amelyek az egyes tartópontokat függetlenné teszik.
Mindez azért, hogy lokalizált módon reagáljon a test különböző nyomásaira.

Ezenkívül a formázott profilok fokozott párátlanító hatással irányítják a levegőt: az ékek testnyomás alatti profilja segít a levegő áramlásának csatornázásában, lehetővé téve a megnövelt levegőztetést.

Ergonomikus
Önmagában ez az anyag kiváló támogatást nyújt, mivel a test alvás közben elfoglalt különböző pozícióinak helyes beillesztése; a differenciált zónákkal történő feldolgozás nagymértékben növeli az ergonómiát, amely mára a legmagasabb szinten van. Ez az ergonómiai területekkel végzett feldolgozás egy másik exkluzív jellemző, amelyet csak ez a hab enged meg.

Méretileg stabil
poliuretán nyújtja a legjobb teljesítményt a méretstabilitás és a rugalmasság szempontjából, miközben megőrzi jellemzőit az idő múlásával: a dinamikus fáradtság- és alakváltozási tesztek bizonyítják e habok hosszú élettartamát, amelyek olyan teljesítményt nyújtanak, amelyet a piacon semmilyen más típusú hab nem hasonlít össze.

Ezek az anyagok sikeresen megszerezték az Oeko-Tex és a Certi-Pur minősítést. Specifikus tesztek, amelyek igazolják a hab biztonságát.

tanúsítványok
szivacs raktár
A szivacstáblákat, vagy egyedi habszivacsokat, a rendelésed után vágjuk ki szivacstömbökből.

Az elkészülés, 1 és 15 munkanap között változhat.
HABSZIVACSOK, HABSZIVACS TERMÉKEK HASZNÁLATI, KEZELÉSI ÚTMUTATÓJA :
             
SZIVACSOK, SZIVACSMATRACOK, SZIVACSBÓL KÉSZÜLT PÁRNÁK KEZELÉSE KARBANTARTÁSA:
- A SZIVACSOK, SZIVACSPÁRNÁK ÉS MATRACOK ÉLETTARTAMA MEGNÖVELHETŐ HA RENDSZERESEN FORGATJUK ŐKET. ÉVENTE 2 - 3 ALKALOMMAL AJÁNLOTT A MATRACOKAT , SZIVACSOKAT, SZIVACSPÁRNÁKAT ALACSONY FORDULATSZÁMÚ PORSZÍVÓVAL KIPORSZÍVÓZNI. SZIVACSOKAT ÁGYRÁCSON VAGY FARUGÓS RÁCSON KELL HASZNÁLNI.  A SZIVACSOKAT HUZAT NÉLKÜL HASZNÁLNI TILOS! A HUZAT NÉLKÜLI HASZNÁLAT A SZIVACSOK FELÜLETÉT FELSÉRTHETI ! - HA ZÁRT ÁGYDOBOZBAN HASZNÁLJUK HAVONTA ÉLÉRE ÁLLÍTÁSSAL SZELLŐZTESSÜK KI  A SZIVACSOKAT, MATRACOKAT EZZEL GÁTOLJUK  MEG A PENÉSZEDÉST. - KÉZZEL VAGY MOSÓGÉPBEN  40  FOKON  MOSHATÓAK. - SZÁRÍTÁS SZABAD LEVEGŐN. NE CENTRIFUGÁZZUK NE VASALJUK. FERTŐTLENÍTHETŐEK. SAVAS, LÚGOS, MARÓ HATÁSÚ TISZTÍTÓSZEREK KÁRT OKOZHATNAK A HABSZIVACSOKBAN. - A HABSZIVACSOK HŐRE LÁGYULNAK, 96 CELSIUS FOK FELETT, VAGY NYILT LÁNG HATÁSÁRA MEGGYULLADHATNAK!  SUGÁRZÓ HŐNEK, VAGY NYILT LÁNGNAK NE TEGYÜK KI. EZÉRT HASZNÁLATUK KÖZBEN KERÜLJÜK A DOHÁNYZÁST VAGY A NYÍLT LÁNG HASZNÁLATÁT! A HABSZIVACSOK AZ IDŐ TELTÉVEL OXIDÁLÓDNAK (SÁRGULNAK) EZ A SÁRGULÁS NINCS HATÁSSAL A SZIVACSOK MINŐSÉGÉRE. A HUZAT NÉLKÜL VAGY NAPON HASZNÁLT HABSZIVACSOK, SZIVACSTERMÉKEK NAP HATÁSÁRA  GYORSABBAN OXIDÁLÓDNAK SÁRGULNAK. EZ MÁR NÉHÁNY ÓRA UTÁN IS ÉSZREVEHETŐ. A HABSZIVACSOK ÜLÉSRE ÉS FEKVÉSRE ALKALMASAK, RAJTUK ÁLLNI, UGRÁLNI NEM SZABAD. KERTI VAGY SZABADTÉRI HASZNÁLATKOR ÜGYELNI KELL A NAPTÓLI VÉDELEMRE! - HASZNÁLATUK SORÁN NEM KOPNAK, NEM OLDÓDIK KI BELŐLÜK SEMMILYEN ANYAG, AZ EMBERI TESTTEL SEMMILYEN REAKCIÓBA NEM LÉPNEK. MINŐSÉGÜK EGYENES ARÁNYBAN VAN A SŰRŰSÉGÜKKEL. A DRÁGÁBB, SŰRŰBB TIPUSOK TARTÓSABBAK, FORMÁJUKAT HOSSZABB IDEIG ŐRZIK MEG. A HABSZIVACSOKAT TÁROLNI CSAK SZABADON, FELTEKERÉS ÉS PRÉSELÉS NÉLKÜL SZABAD! A HOSSZÚ IDEIG (TÖBB HÉTIG) TARTÓ FELTEKERÉS, MARADANDÓ ALAKVÁLTOZÁST ÉS GYŰRŐDÉSEKET OKOZHATNAK A HABSZIVACSOKBAN! A FENTIEKTŐL ELTÉRŐ MÓDON HASZNÁLT SZIVACSOK, SZIVACSMATRACOK GARANCIÁLIS IDŐN BELÜLI DEFORMÁLÓDÁSÁÉRT A GYÁRTÓ NEM VONHATÓ FELELŐSSÉGRE! A HABSZIVACSOK,HIDEGHABOK KÜLÖNBÖZŐ SŰRÜSÉGBEN KÉSZÜLNEK.  A SŰRÜSÉGHEZ MÁS-MÁS TERHELHETŐSÉG TARTOZIK. A HABSZIVACSOK   TERHELHETŐSÉGÉT A GYÁRTÓ LENTIEKBEN HATÁROZZA MEG. A HASZNÁLATI KEZELÉSI UTASÍTÁS BETARTÁSA, FELTÉTEL A GARANCIÁLIS HIBA ELFOGADÁSÁNAK. A FENTIEK BE NEM TARTÁSA ESETÉN A GARANCIÁLIS IDŐN BELÜLI INGYENES JAVÍTÁS NEM LEHETSÉGES!
A habosítási technológia és gyártás elnyerte több minőségbiztosítási rendszer tanusítványát is :   
A különböző habszivacsok más-más mértékben terhelhetők. Az előírtnál nagyobb terhelés esetén a habszivacsok élettartama rövidülhet!A maximális terhelhetőséget az alábbi táblázat mutatja:
SOFTY    35 KGELASTIC    80 KGZDO    95 KGWHITE   95 KGBURD    120 KGMEMÓRIA    100 KG
BASIC     75 KGHRD         90 KGORG    150 KGAWOCADO   100 KGTG-37    80 KGHETEROGÉN 150 KG
tanúsítványok
Vissza a tartalomhoz