AKUSZTIKA HANGSZIGETELÉS - https://www.szivacsmester.hu

Tartalomhoz ugrás
AKUSZTIKAI TÁBLA
házilag is kivitelezhető hangszigetelés...
hangtechnikai mintázat
szürke vagy fehér szín
PROFILOZOTT (tojástartó mintás) habszivacsok :

Már nagyon régen rájöttek arra, hogy különböző térbeli alakzatok a hang útjába kerülve más-más módon viselkednek, egyesek megtükrözik míg mások elnyelik a hanghullámokat.
Ezt a fizikai tulajdonságot használják fel amikor, akusztika javításra és hangszigetelésre alkalmas szivacsokat gyártanak. Bizonyítottan a legtöbb hangot elnyelő mintázat a tojás formák sokasága.
A hangszigetelő profilozott szivacstábláknál, egyszerre teljesül a  összes fontos tulajdonság, amit minden más hangszigetelő rendszer, több rétegben tud csak megoldani.
1- RUGALMAS
2- PORÓZUS
3- HANGELNYELŐ MINTÁZAT

AKUSZTIKA JAVÍTÁSA profilozott szivacsokkal :
Irodák, ügyfélvárók, közösségi terek háttérzaja nagymértékben csökkenthető, ha profilozott szivacsokat ragasztunk a helyiség különböző falfelületeire, menyezetére. Egyterű irodák munkahelyeit elválasztó paravánjaira is célszerű ragasztani. Ezekben  az  esetekbenben hangcsapdaként működik, a hozzá érkező hanghullámokat elnyeli, ezzel csökkenti a zavaró zajszennyezést irodánkban.
Zeneszobában, moziszobában, próbateremben, hangstúdióban használva, megszünteti a visszhangokat, javítja az akusztikát.

HANGSZIGETELÉS profilozott szivacsokkal :
Lakószobák, géptermek, kompresszor házak, szerver szobák, kazánházak belső falaira ragasztva csökkenti vagy megszünteti a szobából kiáramló zajokat.
Fődém alá ragasztva vagy álmenyezet fölé rakva, megszünteti a födémen áthallatszó zajokat.
Gipszkarton falak belsejébe rakva csökkenti a helyiségek közötti áthallást, elnyeli a zajokat.
Profilozott szivacsokat használják például a belmotoros motorcsónakok motortereinek hangszigetelésére is.
HETEROGÉN TÁBLA
házilag is kivitelezhető hangszigetelés...
hangszigetelő szivacs
Sűrűség: 60 Kg/m2
Szín: TARKA
HETEROGÉN (APRÍTÉK) habszivacstáblák:
A heterogén (apríték) habszivacsok nagy térfogatsűrűségük és rugalmasságuk miatt nagyon jó hang és hő szigetelők. Utólagos hangszigetelésre ideális. A helyiségek belső falaira, mennyezetére ragasztva, vagy gipszkarton falak belsejébe illesztve, csökkenti a kívülről érkező zajterhelést. Alkalmazzák még pl. lakóautók, gépjárművek, géptermek, hajók motortereinek hangszigetelésére is. Alkalmazása nem kíván szakértelmet, a hangszigetelés házilag is kivitelezhető. Felragasztás után, gipszkartonnal eltakarható, vagy hálózható és glettelhető.

HANGSZIGETELÉS heterogén szivacstáblákkal:
Túl hangos a szomszéd, vagy nem akarod, hogy a zaj kijusson műhelyedből, garázsodból? Van olcsó, gyors és egyszerűen kivitelezhető megoldás! A heterogén habszivacstáblákat közvetlenül a falra, mennyezetre ragasztva hangszigetelő réteg alakítható ki. Ideális gipszkarton, tégla és beton falak, menyezetek, födémek, utólagos hangszigetelésére. Víz valamint szennyvíz csövek utólagos hangszigetelésére. A HETEROGÉN habszivacs, falra vagy menyezetre közvetlenűl ragasztva jelentőssen csökkenti a helységbe kívülről bejutó, vagy belülről kifelé induló zaj mennyiségét. Szerkezeti hangszigetelésnél a javasolt vastagság, minimum 5 cm.
Heterogén szivaccsal hangszigetelnek a járműiparban is.( motorteret, utasteret, motorháztetőt, ajtókat, alvázt)
Lakókocsikat, mezőgazdasági gépek vezetőfülkéit is ezzel az anyaggal hangszigetelik.

A hangszigetelő,HETEROGÉN és AKUSZTIKAI szivacstáblákhoz vásárolhatsz, speciális gyorsan kötő ragasztót is. Ezzel a ragasztóval akár a menyezetre is könnyedén felragaszthatod.  Be kell kenni a falat, majd rányomni a szivacstáblát. Nagyobb felület ragasztásánál célszerű venni, egy olcsó festékszóró pisztolyt, mert így a ragasztó felhasználás sokkal takarékosabb.
A különböző, nem lakás rendeltetésű épületekben, a hatóságok tűzvédelmi előírások betartását követelik meg. A TOJÁSTARTÓ mintás. profilozott habszivacstáblákat, megrendelheted, tűzgátolt változatban is, melyek megfelelnek a BS-5852 tűzbiztonsági szabványnak. (égésgátolt) Az épületeken belüli felhasználás elött, mindenki tájékozódjon az oda vonatkozó tűzvédelmi előírásokról! A tűzgátolt változat, TG-3037 (fehér) típusú PU. habból készül.
Vissza a tartalomhoz